7. juni 2011

Inspirerende Brukbart i BergenVi har vært i Bergen på åpningen av utstillingen
BRUKBART - redesign og gjenbruk 
i Permanenten - Vestlandske kunstindustrimuseum

Med utstillingen ønsker museet i Bergen å vise at gjenbruk og redesign er blitt en viktig trend innen dagens designfelt.

Utstillingen er støttet av Miljøverndepartementet (Klimaløftet), Bergen kommune og Den Vestlandske Kunstindustriforening

Utstillingen vises i Permanenten i perioden 2. juni – 28. august

1. juni var det åpning for spesielt inviterte. Utstillingen ble åpnet av en engasjert Arild Hermstad, leder av Framtiden i våre hender, før Abu Adonaba serverte rytmisk og livfull afrikansk musikk på trommer og fløyte. Alle designere mottok blomster, før vi gikk videre inn for å se utstillingen.

Foto: Dag Fosse
Det kan være mange årsaker til å benytte gjenbruk i ny design. I utstillingen er det trukket fram faktorene; mangel, moral, mote og mulighet. Utstillingen viser miljøvennlig og kreativ gjenbruk og redesign fra hele verden, og omfavner hele designspekteret. Her presenteres klær, tilbehør, møbler og pyntegjenstander fra god kjente og mer ukjente designere. Produkter skapt av elementer som har blitt sett på som ferdigbrukt og overflødig i samfunnet. En viktig motvekt til bruk-og-kast-mentaliteten. Dette er ikke minst herlige produkter med egenart og "sjel", som byr på så mye mye mer enn masseproduserte varer. Det er virkelig inspirerende å være del av et så flott og viktig engasjement, og interessant utstilling!

Foto: Dag Fosse

Foto: Dag Fosse

Foto: Dag Fosse
                   Foto: Marita N Olsen 


    Foto: Marita N Olsen

Foto: Dag Fosse

Sommerens mest miljøvennlige utstilling er så definitivt verdt et besøk! Miljøengasjert eller ikke, her er mye øyegodt fra fjern og nær.. i sentrum av Norges kanskje vakreste sommerby! Vi gleder oss til enda en Bergenstur i sommer:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar